Bélyegeken a reformáció

Kiállítás a templomi galérián

Bélyegeken a reformáció

A Reformáció 500. és a Magyar Református Egyház megalakulásának 450. évfordulója tiszteletére összeállított gyűjteményt tekinthetik meg. Mindenki igyekezett emlékezetessé, maradandóvá tenni a jubileumi évet. Szobrok, emlékművek állítása, tudományos konferenciák megtartása, könyvek, zeneművek, rendezvények folyamai, ünnepi istentiszteletek – mind ezt a célt szolgálják. Sárospatakon a templom felújítása kezdődött el a Reformáció évében, és befejeződött az idén, a gyülekezet alapításának 480. esztendejében.

Dr. Kocsis Attila református lelkész, e kiállítás anyagának összeállítója e jeles évforduló megünnepléséhez a Reformáció korának és személyiségeinek középpontba állításával a bélyegeken, elsőnapi bélyegzéssel ellátott borítékokon, képes és levelező lapokon keresztül kívánt hozzájárulni. Történelmi arcképcsarnok, utazás téren és időn, ami áll előttünk.

A kiállítás a templom karzati galériáján, június 24-ig lesz megtekinthető. A kiállítás látogatható munkaidőben előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján vagy vasárnaponként a délelőtti istentisztelet után.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

a Presbitérium

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone