Ige a világhálón

Csendespercek, istentiszteletek

Ige a világhálón

Istentiszteleteink most sem a megszokott körülmények között történnek. A világjárvány miatt templomunk ajtaja zárva van, harangjaink istentiszteletre nem hívnak most. Csak délben szólalnak meg. Emlékeztetnek bennünket a nándorfehérvári győzelemre és a nap felén a múló időre. Isten azonban nem vonta meg szavát tőlünk. Legalább így, a virtuális térben hallhatjuk harangjaink hívó hangját és részesülhetünk Isten hozzánk szóló beszédében. Istentiszteleteinket vasárnaponként 10 órától követheti a Sárospataki Református Egyházközség honlapján, az „Igehirdetések” rovatban. Ha templomunkat ismét megnyithatjuk, akkor pedig úgy, mint eddig: továbbra is meghallgathatja a vasárnap délelőtt gyülekezeti közösségben elhangzott istentiszteletet, melynek hanganyagát rendszerint délután tesszük honlapunkon hallhatóvá.

Most, a böjti időszakban honlapunk főoldalán a Bibliaolvasó Kalauz újszövetségi napi igéje alapján minden nap közzéteszünk olvasható formában rövid elmélkedést, így szeretnénk lelki táplálékot kínálni azoknak, akik szívesen fogadják. Ezeket később is elolvashatja a honlap „Események” rovatában a közzététel naptári napjára kattintva. A Bibliaolvasó Kalauzt számítógépre és okos telefonra is le lehet tölteni ingyenesen, miután beírta a keresőbe a Biolka.ro címszót. Erre kattintva megnyílik egy felület, melynek bal felső mezőjében találja a telepítőfájlt. A fiatalok segítsenek idősebb családtagjaiknak, hogy ők is hallhassák az igehirdetéseket. Olvassák együtt a Bibliaolvasó Kalauz ajánlása által az élő Isten beszédét. Mondják el imádságban neki az örömeiket és a bánatukat akkor is, ha nem szoktak saját szavaikkal hangosan imádkozni.

Most, amikor a családok mozgástere a járvány harmadik hulláma idején általában újból szűkösebb, használjuk ezt a böjti időt arra, hogy megállunk Isten előtt, és rendezzük a dolgainkat azzal, akitől minden jó származik és szeret bennünket, valamint azzal, akit szándékosan vagy nem szándékosan megbántottunk.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone