Konfirmáció a templomban

Április 22-én 10 óra

Konfirmáció a templomban

A közel egy évig tartó felújítás után először április 22-én tartunk istentiszteletet a templomban. Gyülekezetünkben ekkor lesz konfirmáció vasárnapja. Tavaly május 14-én volt gyülekezetünkben konfirmáció. Így elmondható, hogy konfirmációtól konfirmációig tartott a felújítás. A gyülekezet régi álma teljesedik be ezzel a nagy munkával. Voltak, akik nagyon várták a munkálatok befejezését, de nem érték meg, mert időközben elmentek a minden élők útján. Hisszük, imádságaik ott vannak Isten előtt mindazokéval, akik szeretik a sárospataki templomot. Hála van szívünkben, hogy szeretett templomunk megújul.

Van még bőven híja a tennivalóknak. Gyülekezetünk önkéntesei több ízben is takarítani jöttek össze, de még nem vagyunk a munka végén. Szeretnénk új székeket vásárolni a keresztelő családok számára. Asztalokat a kijáratokhoz, melyekre egyházunk hetilapját és szórólapokat szoktunk elhelyezni. Jó lenne, ha új szőnyeg kerülhetne a templomba. Szeretnénk berendezni a gyermekek számára kialakított Mocorgót. Foglalkoznunk kell az orgona karbantartásával, mert nem tett jót neki, hogy egy évig nem használtuk. A billentyűk vezérlését biztosító rugók közül sok tönkrement. Jó lenne eredeti állapotában helyreállítani a Rákóczi út 11. számú házunk utcai homlokzatát. Az épület folytatása a szépen felújított kerítésnek. Mindez több millió forintot vesz még igénybe. Szeretettel kérjük gyülekezetünk tagjait, honlapunk olvasóit, támogassák ezeket az elképzeléseket, hogy templomunk és környezete otthonos legyen.

Április 22-től tehát a templomban tartjuk az istentiszteleteket. Elköszönünk a Mudrány étteremtől, mely egy esztendeig befogadott minket és istentiszteleti helyünk volt. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone