Trianon

Trianon csak a térképen létezik, a fejünkben nem!

Trianon

A Magyarok Világszövetsége által kezdeményezett Nemzeti Konzultáció Trianonért március közepéig félmillió aláírás összegyűjtését reméli, hogy a nemzetgyilkossági kísérlet 100. évének a végén majd egy millió aláírással fordulhasson ahhoz a nemzetközi fórumhoz, amely elégtétellel szolgál a Kárpát-medence magyarságának a Trianoni Diktátum igazságtalanságának kimondásával.

A másik kezdeményezés a Székely Nemzeti Tanácshoz kötődik, mely európai polgári kezdeményezést indított el a nemzeti régiók védelméről.

A nemzeti összetartozás évében indított akció célja, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Annak érdekében, hogy e régiók gazdasági lemaradását így megelőzni kívánó kezdeményezést az Európai Unió napirendre tűzze, legkevesebb egymillió támogató aláírást kell összegyűjteni 2020. május 7-ig, legaIább hét európai uniós országból. A polgári kezdeményezést a http://nezetiregiok.eu internetes oldalon a ,,Támogatom” gombra kattintva lehet aláírni.

A Sárospataki Református Egyházközség Lelkészi Hivatala (3950 Sárospatak, Kossuth L. u. 18. T.: +36-47-311-213, e-mail: refegyhaz.patak@gmail.com) munkanapokon 8 és 16 óra között lehetőséget és segítséget nyújt az ív aláírására, amire mindazokat a honfitársainkat biztatjuk, “akiknek fáj Trianon”. Kérjük, aki ez utóbbi kezdeményezés internetes aláírásában munkatársainktól segítséget kér, szíveskedjen személyi igazolványát magával hozni.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone