Úrvacsoraosztás

Hálaadás az új kenyérért

Úrvacsoraosztás

Isten érdemeink felül kedvezett nekünk ismét, reménységünk szerint idén is kerül új kenyér az asztalunkra. Hálával tartozunk ezért. Ami olyan természetes, ha meggondoljuk, az valójában kegyelem.

Augusztus 18-án vasárnap délelőtt 10 órakor a templomban és 17 órakor a Lorántffy teremben kezdődő istentiszteleten úrvacsorai közösségben lehetünk együtt. Bűnbánati istentiszteleteket tartunk ezt megelőzően csütörtöktől szombatig. Jöjjünk, éljünk ezekkel a lehetőségekkel.

Köszönjük meg Urunknak, hogy megáldotta azok keze munkáját, akik a földeken fáradoztak azért, hogy legyen kenyér az asztalunkon, és köszönjük meg, hogy azok keze munkájának is kedvezett, akik a kenyeret megvásárolják.

A képen látható kenyérszelet a Történelmi Magyarország térképére emlékeztet. Amikor az új kenyeret magunkhoz vesszük, emlékezzünk azokra, akik egyek velünk akkor is, ha jelenleg határok választanak el bennünket tőlük. Erre az összetartozandóságra emlékezzünk, amikor a képet látjuk.

.

.

(A kép rovás írásos felirata felül: “Bort, búzát, békességet adjon az Úr Isten.” Alatta az apró betűs szöveg: “Nagy András” A kép alján: “Haj, regő rejtem!”)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone