Berde Mária és Berde Amál kiállítása

Erdély a szellemi élet, az igaz, a jó és a szép hármas egységében megjelenő, egyetemesre mindig nyitni képes magyar művészet igazi kincsesbányája. Idén egy alkalommal már helyet adott a templomi galéria egy igen tartalmas kiállításnak, amikor kolozsvári László Miklós művészi képei előtt állhattunk meg, melyeket a Házsongárdi temető jeles személyiségei nyughelyéről vagy a sírkert építészeti szempontból kiemelkedő síremlékeiről készített.

A Berde Mária írónő és Berde Amál festőművész munkásságát bemutató, “Tehetségük az isteni ingyen kegyelem ajándéka” címmel meghirdetett tárlat több erdélyi helyszín – Kolozsvár, Sepsiszentgyörgy és Nagyvárad – után az Anyaországban először Sárospatakon tekinthető meg. A kiállítást november 18-án Éger Gábor, a Sárospataki Református Gyűjtemény munkatársa nyitotta meg.

A továbbiakban a kiállítás előzetesen egyeztetett időpontban tekinthető meg munkanapokon 8-16 óra között. Időpontot a Lelkészi Hivatal telefonszámán (+36 47 311 213) vagy e-mail címén (refegyhaz.patak@gmail.hu) lehet megbeszélni.

.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone