Cerkészhírek

TeddSzedd

Cerkészcsapatunk is bekapcsolódott a TeSzedd kezdeményezésbe. Zsákokkal és gumikesztyűvel támadták meg a Bodrog partján meglapuló szemetet. A zsákok megtalálták a belevaló hulladékot. A közösség erejét megmutató rendezvényen jó volt megtisztítani a környezetet. Munka után egy jóízű halászlé tette még emlékezetesebbé a napot. Köszönet jár a meghívásért és a szervezésért Saláta Lászlónak és a Sárospataki Lokálpatrióták Egyesületének.

Ám a cserkészek számára még nem ért véget a nap. A kezdeti fáradságot és a finom ebédet leküzdve a csapat tagjai részt vettek azon a megemlékezésen, amelyen II. Rákóczi Ferencre emlékezett hűséges népe a ruszin és a helyi közösség képviselői. A nemzeti összetartozást, a Haza iránti szeretetet erősítő alkalom volt ez.

.

.

Békés “háború” a Várkertben

Április első szombatján a Rákóczi-vár kertjében sétálók egy háború kellős közepén találhatták magukat. Cserkészruhába öltözött, sapka helyett négyjegyű számot viselő, a fák és bokrok fedésében megbújó cserkészek lepték el a Várkertet. A Sátoraljaújhelyi 768. sz. Csepellény György cserkészcsapat és a Sárospataki 763. sz. Sztárai Mihály cserkészcsapat kedvenc közösségi játékának, a számháborúnak hódolt.

A számháború a szabályok megismerésével kezdődött, melyeket a vendég csapat parancsnoka, Szamosvölgyi Péter polgármester úr ismertetett. Ezt követte a vegyes csapatok létrehozása, a bázishelyek elfoglalása, és a hősies hadakozás. A szokásosnál is bátrabbak voltak a cserkészek, mert egyszer fel lehetett „támasztani” a hősi halált halt cserkészeket. A Sárospataki Rákóczi-vár kertje ideális helyszínnek bizonyult, ahol a cserkész vegyescsapatok próbára tehették ügyességüket és taktikai tudásukat. A döntetlennel végződött hadakozást lilahagymás, zsíroskenyeres békekötés zárt le. Alkalom nyílt a közös élmények felelevenítésére, és az ismerkedésre is.

.

.

.

.

Húsvétra készültek a sárospataki cserkészek

A Sárospataki 763. sz. Sztárai Mihály cserkészcsapat tagjai, akik éppen nem betegágyban, vagy jobb esetben iskolában voltak, a legutóbbi cserkészfoglalkozáson tojásfestésre gyűltek össze. A hagyományokra emlékezve volt hagymahajas tojásdíszítés és tojásfestés is. Az alkalmat a bomba nevű játék tette még izgalmasabbá.

Az első jelentkezők is felkerültek a listára, akik részt kívánnak venni a VIII. Tokaj-Hegyaljai Cserkészhadijátékon és Cserkésznapon. https://www.facebook.com/events/2196625313891546/

A 763. sz. Sztárai Mihály cserkészcsapataz előttünk álló ünnepkörre értünk szenvedett és üdvösségünkért feltámadott Urunk áldását kéri.

“Atyám, bocsáss meg nekik, nem tudják, mit cselekszenek!”  (Lk 23,34)

.

.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone