Cserkészeinkről

Cserkésztáborral zárult a 2022-es cserkészév Sárospatakon

„Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést Isten adta” (1Kor 3,6)

A 763. sz. Sztárai Mihály Sárospataki Cserkészcsapat tagjai közös nagytáborban vettek részt a 792. sz. Bocskai István Szerencsi Cserkészcsapattal. A tábor helyszíne Komlóska határa, jellege félnomád volt, épített konyhával, sátortáborral, táborkapuval, táborkereszttel, zászlórúddal. A tábor keretmeséje a II. Rákóczi Ferenc által vezetett szabadságharc volt, ágyúlövésekkel, trombitaszóval, és keretmese jelenetekkel, mint pl. Esze Tamás nemessé fogadása, vagy Rákóczi urunk fürdője.

A programok között szerepelt számháború, színháború, horrorerdő, meseerdő, kézműveskedés, rover-próba, túra, reggeli és esti áhítat, mise, forgó, szappanöntés, sorjáték, vizes nap, vetélkedő, vízi csúszda, piac, légpuska-lövészet, íjászat, késdobáló, önvédelem, puszi posta, és még számos felejthetetlen esemény, és az elmaradhatatlan esti tábortűz az őrsök műsoraival.

Most sem volt hiány váratlan eseményben, a kiszáradó patakból sikerült több védett, kövi csíkot is kimenteni.

Az események sorát bővítette a bensőséges hangulatú cserkész fogadalomtétel és cserkészjelölté fogadás. Felemelő érzés volt énekelni a zászlófelvonás és levonás alatt nemzeti imánkat, a Himnuszt, a cserkészindulót és a Székely himnuszt. A tábori élményt teljessé az elkészült őrsi zászlók, a kitalált csatakiáltások és őrsi dalok tették.

A cserkésztábor sikerességéhez hozzájárult fenntartónk, a Sárospataki Református Egyházközség, valamint Sárospatak város Önkormányzata. Köszönet és hála a 792. sz. Bocskai István Szerencsi Cserkészcsapat vezetőinek a táborral kapcsolatos összes dokumentáció és szervezés elvégzéséért, valamint mindenkinek, akik valamilyen módon támogatták a tábor megrendezését, és felejthetetlen élményhez juttattak több mint negyven cserkészt.

Dr. Nagy György, cserkész segédtiszt, csapatparancsnok, 763, sz. Sztárai Mihály cs.cs.

.

.

.

.

.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone