Ebédosztás volt február 17-én

Folytatódott a szombatonként 12 órára meghirdetett ebédosztás. Február 17-én Egyed Attila települési képviselő biztosította az ebédosztáshoz szükséges feltételeket. Rajta kívül Madák Béla, Gyürkei Pál, Egyedné Tóth Hajnalka, Egyed Fanni Vivien és Egyed Fédra Hajnalka vett részt az előkészületekben és az ebédosztás lebonyolításában. Kövér Zsolt Missziói Bizottsági tag szólított meg korábban vállalkozásokat, szervezeteket és magánszemélyeket, akik ennek révén a téli időszakban felajánlották, hogy hajléktalanoknak és rászorulóknak ebédet főznek. A február 17-én rendezett ebédosztásról Kövér Zsolt elektronikus üzenetet írt az egyházközség gondnokainak és lelkipásztorának. Néhány sort idézünk a levélből.

Az ebédet “egy régebbi ardai falunap főzőversenyének győztese, Madák Béla bácsi főzte meg, az akkor győztes ardai lebbencs levesét. Az egyik ember hozta a krumplit, a másik a húsos füstölt szalonnát, a harmadik kéz alá dolgozott, a nagymamák dagasztottak, az unokák kisütötték a farsangi fánkot. Az ételosztás is három generációs volt. Nagyszülők, szülők, és unokák együtt osztották a rászorulóknak a napi betevőt.Látszott, hogy Mennyei Atyánk megérintette őket, és teljesen átérezték milyen fontos feladatot látnak el. A polgárőr parancsnok is vállalt egy ételosztást csapatával március tizedikére. Ezt teljesen önként. Még csak nem is volt eszemben, hogy kérdezzem. Bár ők nem először tesznek ilyet…”

Ehhez nem kell hozzáfűzni semmit, mert önmagáért beszél. Igaz, amit az Ószövetség egyik bölcse fogalmaz meg: “aki mást felüdít, maga is felüdül” (Példabeszédek 11,25).

Ismételten köszönet minden jószándékú ember szép összefogásáért.

..

.

.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone