Ételt osztottak a rászorulóknak a sárospataki cserkészek

A 763. sz. Sztárai Mihály cserkészcsapat is bekapcsolódott a Sárospataki Református Egyház által szervezett ételosztásba. A menü paprikáskrumpli (lecsókolbásszal, húsos szalonnával), savanyú uborka, kenyér, citromos tea és Kövér Zsolt cukrászmesternek köszönhetően sütemény volt. Több mint hatvan adag elkészítésére és kiosztására került sor.

Ezen a héten kiemelkedő alkalmak kínálkoztak a cserkészek számára az Isten, Haza és Embertárs szolgálatára. A március 15-i ünnepségen való részvétel, koszorúzás a Kossuth szobornál a Hazához való hűség erősítésének felülírhatatlan alkalma volt.

A kiskorúaknak, nyugdíjasoknak, hajléktalanoknak, rászorulóknak történő ételosztás az Isten és embertársaink iránti szeretet kifejezésére adott feledhetetlen alkalmat. „Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem” (Máté 25,35), „Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg” (Máté 25,45).

Ráadásként egy meglepetést is tartogatott a mai nap a cserkészeink számára. A 961.sz. Sztárai Mihály Derecskei cserkészcsapat parancsnoka, Makleit Zsolt és családja látogatta meg a sárospataki cserkészeket, akik családi hétvégéjüket Sárospatakon töltötték.

Dr. Nagy György, cserkész segédtiszt, cserkészparancsnok helyettes, 763, sz. Sztárai Mihály cs.cs.

.

.

.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone