Gyermekbarátság napja

Március 29-én Gyermekbarátság napja címmel gyermekfoglalkozást hirdettünk meg gyülekezetünkben. Témája a barátság volt a béna meggyógyítása (Mk 2,1-11) alapján. Nagyhét, Jézus szenvedéstörténete rámutatott, milyen barátai vagyunk mi Jézusnak, és milyen barátunk ő: “Mert nincsen senkiben nagyobb szeretet, mint ha valaki életét adja barátaiért” (Jn 15,13). A gyermekek megismerték gyermeknyelven Péter tagadását, Júdás árulását, János hűségét. Megfogalmazták, mit jelent ma Jézus barátjának lenni. Jézus barátunk lett, és ez a barátság egymás barátjává is formál. Mindez kézműves foglalkozásokkal, játékkal, énekkel, tánccal  színesített program keretében zajlott.

Ezzel a plakáttal hirdettük meg a Gyermekbarátság napját

.

Korcsoportokra osztva foglalkoztunk a gyermekekkel

 

.

Önkéntes segítőink voltak: hittanoktatók, a teológia hallgatói, segédlelkészek.

.

Az óvodás csoport segítőikkel

 

.

.

Két önkéntesünk süteményt készített, amivel megkínálták a résztvevőket. Köszönjük a gyülekezet asszonyai által készített ennivalót is, amely tízóraiként szolgált. A résztvevők amit kézbe vettek, továbbadták a barátjuknak. A barátság egy darabkájával így mindenki megajándékozott valakit, és részesült is benne.

 

.

Egy bibliai történet tanulása a tanítványságról

.

A hallgatóság

.

Karácsony – Jézus születése – és nagypéntek – a Megváltó halála – közel van egymáshoz. Elválaszthatatlan a kettő. A gyermekek egy karácsonyfából keresztet formáltak.

 

..

Énektanulás “mozgalmasan.”

 

.

Játszva tanulni – tanulva játszani

 

.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone