Gyülekezeti nap

Június 10-én gyülekezeti napot tartottunk. Délelőtt a 10 órai istentiszteleten igehirdetéssel kezdődött, majd az folytatásban a Sárospataki Református Teológiai Akadémia hallgatói egy Szenczi Molnár Albert munkásságát bemutató darabot adtak elő. Az intézmény a Gyakorlati Teológiai és Neveléstudományi Intézet kezdeményezésére pályázatot hirdetett, amelynek célja az volt, hogy a pályázók Szenczi Molnár Albert munkásságán keresztül a zsoltárok értékére és jelentőségére felhívják a figyelmet. A jeligével benyújtott pályázatok közül Tikász Ábel budapesti teológus nyerte az első helyezést, az ő művét adták elő a pataki teológus hallgatók. A színdarabot Dr. Szathmári Emília tanárnő tanította be, a zsoltárokat Bereczki Róbert karnagy. A színdarab történetét Dr. Fodorné Dr. Nagy Sarolta, a Gyakorlati Teológiai és Neveléstudományi Intézet vezetője ismertette a gyülekezettel. A színdarab bemutatása után a gyülekezet megvendégelte a hallgatókat.

Délután a gyülekezeti házban előadás hangzott, melyet Kovács Károly pszichológus, családterapeuta és Kovácsné Ember Katalin tanár, mentálhigiénés szakember tartott “A házasság titkai a színfalak mögött – egy pszichológus és egy tanár vallomása” címmel.

A gyülekezeti nap orgonazenés áhítattal zárult, melyet igeolvasással és imádsággal nyitott meg a gyülekezet lelkipásztora. Az orgonát Szabó Barna, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára szólaltatta meg.

.

.

.

.

A zsoltárfordítót megszemélyesítő teológus hallgató

.

A darab előadói ebédasztal mellett

 

.

Délutáni rendezvényünk előadói: Kovács Károly és Kovácsné Ember Katalin

 

.

Szabó Barna, az orgonazenés áhítat előadója

.

A koncert résztvevőinek egy csoportja

.

Köszönet a koncertélményért

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone