Legátusunk volt a karácsonyi ünnepkörben

                                                                Brunclik Gergely

.

A karácsonyi ünnepkörben gyülekezetünkben a Sárospataki Református Teológiai Akadémia negyedéves hallgatója, Brunclik Gergely volt.

Gyerekkora óta hallgatta a hittanórákon és az istentiszteleteken Isten igéjét, s ez nem maradt az életében nyomtalanul. Édesapja halála megrázta, ekkor elsodródott a hit iránti érdeklődéstől. Számítástechnikai-programozó és logisztikai ügyintéző végzettséget szerzett, s emellett a Nyíregyházi Mandala Dalszínház oszlopos tagja volt, mint énekes-színész. Később a Tiszaújvárosi JABIL multinacionális cég alkalmazottjaként, rendszer-technikus műszakvezetőiként dolgozott.

Isten gondviselése megtartotta minden időben, bármennyire is nehéz időszakot tudhatott maga mögött. Akkor is megmutatta nagyságát neki a Mindenható, amikor egyik unokahúgáról kiderült, hogy egy vele született rendellenesség folytán csecsemő korában életmentő operációra lesz szüksége. Ekkor következett be életében a nagy páli fordulat, s járta meg a maga damaszkuszi útját. Azokban az időkben az imádság és a hit mindnyájukat megerősítette, hisz a műtét szépen sikerült.

Isten ekkor adta mellé társul a feleségét és az ő családját, mint második családot. Életét Isten szolgálatára szánta, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia hallgatója lett, ahol jól érzi magát és örömmel készül a lelkipásztori hivatása betöltésére.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone