Megújul a Rákóczi-ház

Gyülekezetünk Rákóczi út 11. szám alatt lévő ingatlana igen rossz állapotban volt. Utcai homlokzatán az épület tömegarányaihoz nem illő ablakok voltak, a vakolat málladozott. Most is folyamatban van korszerű, hőszigetelt, az épület valamikori arculatát visszaadó ablakok beépítése. A homlokzat új vakolatot kap. A szobák parketta borítása is felújításra szorul, az elektromos hálózat régi, felújítása és teljesítmény bővítése is megtörtént. Az udvar felőli nyílászárókon a meleg eltávozott. Az udvari ablakok cseréje tavaly megtörtént, foglalkoznunk kell még az ajtókkal. Indokolt lenne új gázkazán beépítése, mert a jelenlegi kicsit sem energiatakarékos, továbbá gyakran elromlik. Két helyiségben régi cserépkályha van, ezeket átrakattuk, így a gázzal némileg takarékoskodni tudunk.

A felújításra 3 millió forint pályázati támogatást kapunk, így az ingatlan egy része a Rákóczi örökség ápolását is fogja szolgálni.

Az épület templom felőli lakrészében korábban segédlelkészlakás volt. Jó lenne ezt a rendeltetését a jövendőben is biztosítani. A vizes helyiségek – konyha, fürdőszoba – igen elavult állapotban van. Több helyen vakolatjavítás is szükséges. Járólapok töredezettek, a parketta itt is rossz állapotú. A páylázati forrás a teljes felújítást nem fedezi. A gyülekezet támogatása esetén a munkát szeretnénk tovább folytatni.

Amit elődeinktől kaptunk, szeretnénk hűséggel bánni vele, hogy mind a mostani nemzedék, mint az utánunk jövők igényeik szerint használhassák a gyülekezet építésére.

.

.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone