Rászorulók ebédeltetése a piactéren

2019. január 5-én 12 óra. A Presbitérium önkéntesei az ebédosztáshoz készülődnek.

.

A Sárospataki Református Egyházközség Missziói Bizottságának egyik tagja – Kövér Zsolt – vetette föl korábban, hogy lehetőségeink szerint fel kellene vállalni a városban élő rászorulók és hajléktalanok sorsát oly módon, hogy a téli hónapokban meleg ételt juttathatnánk nekik. Az Egyházközség, később külön a Presbitérium, majd a Missziói Bizottság, a Sárospataki Református Egyházért Alapítvány és a Sárospataki Református Teológiai Akadémia ajánlott fel egy-egy ebédet, amit szombatonként délben a piactéren osztottunk ki.

Voltak a gyülekezethez tartozó magánszemélyek is, akik felajánlottak egy-egy ebédet, mások az ebédhez szükséges alapanyagokat, megint mások kenyeret, süteményt. Ki-ki lehetőségeihez mérten. Később a felajánlók köre szépen bővülni kezdett úgy, hogy mostanra vállalkozások, intézmények, civil szervezetek is részt vesznek ebben a nemes munkában.

Gyülekezetünk honlapján az itt közölt linken megtalálják honlapunk olvasói az ebédosztás pontos programját: http://patakirefegyhaz.hu/all-event-list/etelosztas-raszoruloknak

Kérjük, hogy azok, akiknek a környezetében van olyan rászoruló, akinek ez a kezdeményezésünk segítséget jelent, hívja fel figyelmét a programban közölt időpontokra.

Legyen Istené a dicsőség ezért a munkáért! E helyen köszönjük az ötletet elindító nemes szándékát, és mindazokét, akik ez ideig csatlakoztak a felajánlók köréhez.

a Presbitérium

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone