Soli Deo Gloria reformációi kiállítás

2017-ben a Külgazdasági és Külügyminisztérium a reformáció emlékére “Soli Deo Gloria – A magyar reformáció öt évszázada” címmel vándorkiállítást szervezett. Az anyagot több európai nyelvre lefordították, de készült koreai nyelvű fordítás is. A világ számos országában rengeteg helyszínen bemutatták. A magyar reformáció útját jól áttekinthetően és tartalmasan bemutató anyagot Bába Ágota irányítása mellett készítették a minisztérium munkatársai.

Advent első vasárnapján, az úrvacsorai istentisztelet után a templom karzati galériáján a sárospataki érdeklődők számára is megnyílt a kiállítás. A megnyitó beszédet a kiállítás szerkesztője és egyik szervezője Bába Ágota mondta.

A kiállítás január közepéig megtekinthető munkanapokon 8-16 óra között a Lelkészi Hivatallal való előzetes egyeztetés szerint (telefon: +36 47 311 213, vagy +36 30 835 1538 [egyházi flottás mobil], e-mail: refegyhaz.patak@gmail.com) vagy istentiszteletek után.

A kiállítás megtekintését mindenkinek ajánljuk, akár történelem óra vagy hittanóra keretében diákcsoportoknak, osztályoknak is. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

a Presbitérium

.

.

A kiállítás megnyitója

.

.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone