V4 Nemzetközi Zongorafesztivál

V4 nemzetközi zongorafesztivál színhelye volt A Művelődés Háza és a Sárospataki Református Teológiai Akadémia Imaterme mellett több ízben is a templom. A Sárospataki Református Teológiai Akadémia rendezésében első alkalommal, de hagyományteremtő jelleggel került megrendezésre augusztus 24. és 30. között a V4-ek Nemzetközi Zongorafesztivált Sárospatakon.

A fesztivál megszervezését a Sárospataki Református Teológiai Akadémia kezdeményezte, melynek produkciós vezetői tisztét Gyöngyösi István látta el.

A Kollégium tavaly egy értékes zongorát vásárolt, hogy az intézmény csaknem fél évezredes hagyományaihoz hűen az oktatáson túl a kultúrában is erősítse szerepét hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

A V4-ek ma leginkább egy politikai fogalom, de a Sárospataki Kollégium szeretne minél nagyobb szerepet vállalni abban, hogy az országok közötti együttműködés a kultúrában is minél erősebb legyen. Ezzel együtt akartuk azt a szellemiséget és lelkületet hozzátenni a fesztiválhoz, amely az intézményegyüttes sajátja több száz éve.

Csuprik Etelka (Kárpátalja)

.

Nelson Goerner (Argentina/Svájc)

.

Binder Károly (Magyarország)

.

Kevin Kenner (USA)

.

Dang Thai Son (Vietnám/Kanada)

.

Martin Kašik (Cseh Köztársaság)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone