Rákóczi-ház

Szeretnénk elkezdeni rövidesen a Rákóczi-ház tetőszerkezetének felújítását, melynek teljes költségét egy család adománya tesz lehetővé. Minden további felújításnak akkor van értelme, ha a tetőzet rendben van. Márpedig a Rákóczi út 11. szám alatti épületünk tetőzete szemmel láthatóan igen rossz állapotban van. A tetőlécek itt-ott eltörtek, a cserép tartósan csapadékos idő esetén átnedvesedik.

Fűtésidényben az energiaválság óta ezt az épületünket használjuk a hétközi alkalmak – bibliaóra, imaóra – tartására, de a konfirmációs felkészítést és a gyermek-istentiszteleteket is itt, a felújított épületrészben tartjuk, mivel cserépkályha is van. Segédlelkészünk is itt lakik. Az épület templom felőli helyiségei jelenleg lakhatatlanok, de szeretnénk azt is felújítani majd. Fürdőszoba, konyha és az elektromos hálózat felújítása, faljavítás, festés, mázolás esedékes. Az épület Rákóczi út felőli helyiségeiben ezeket munkálatokat néhány éve már elvégeztük.

Mihelyt az időjárás engedi, a Rákóczi-ház tetőfelújítása tehát elkezdődik. Fontos volt, hogy a padláson évtizedek óta összegyűlt limlomot eltávolítsuk onnan, mielőtt a felújítás és a padlás hőszigetelési munkálatai elkezdődnek.

Köszönjük kedves önkénteseink szíves segítségét, akik a takarításban részt vettek.

.

.

.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone