Tetőfelújítás

A Rákóczi-ház több funkciós ingatlana egyházközségünknek. Az energiaválság óta fűtésidényben bibliaórákat, imaórákat, nőszövetségi összejöveteleket, férfi bibliaórákat, esti istentiszteleteket, ifjúsági bibliaórákat, gyermek-istentiszteleteket tartunk nagytermében, ahol cserépkályhával tudunk fűteni. Nyáron a gyermektáborok egyik rétegcsoportját foglalkoztatjuk ott. Nagytermében ezeken kívül II. Rákóczi Ferenc munkásságát interaktív kiállítás mutatja be az érdeklődőknek.

Korábban felújított Rákóczi út felőli helyiségeiben jelenleg a beosztott lelkész lakik, azelőtt vendégszobaként működött egyházi vendégek elszállásolására. Utcai és udvari homlokzata az elmúlt években szépen megújult, hőszigetelt nyílászárókat építettünk be, az épület használatban lévő helyiségeiben az elektromos hálózat is új.

Hátravan még a konyha, fürdőszoba és egy szoba felújítása. Lépésről lépésre, erőről erőre haladtunk eddig, s öröm, hogy sok más beruházás mellett (pl. ravatalozó és környezete felújítása, lámpatestek cseréje,  gyülekezeti terem festés, mázolás, új lámpatestek beépítése, napelem, valamint klímaberendezés beszerelése a Lelkészi Hivatalban, gyülekezeti teremben, parókián, járda és terasz felújítás stb.) Isten erőt adott, hogy ez a fontos ingatlanunk is megszépüljön. Bízunk benne, hogy aki, aki eddig lehetőséget biztosított minderre, ezután is használ bennünket, hogy a még hátralévő munkák elvégzése után az udvari szárny is értelmes célt tölthessen be.

Régóta gondunk volt, hogy a tetőzet igen rossz állapotban volt. Tartós esőzés esetén a cserepek átnedvesedtek, s ez szerkezeti hibákat kezdett okozni.

Ám gyülekezetünkben egy család hálaadással Isten dicsőségére elvégeztette a Rákóczi-ház tetőzet teljes felújítását, amely mostanában fejeződött be. Ennek során ahol szükséges volt kijavították vagy cserélték a gerendákat, a régi lécek helyére újak kerültek. A tetőt fóliázták, a padlást hőszigetelték, új villanyvezeték és lámpatestek kerültek beépítésre a padláson, fatárolóban és a garázsban, felújították a bádogozást, s az új cserépfedés szépen illik a műemléki környezethez.

Istené legyen a dicsőség és köszönet az adományozó család nagylelkű felajánlásáért.

.

.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone