Alapítványi hírek

1 %

A Sárospataki Református Egyházért Alapítvány Kuratóriuma e helyről is tisztelettel megköszöni mindazok szíves támogatását, akik a 2020. évben támogatták az alapítvány célkitűzéseit akár alapítványi befizetéssel, akár a jövedelemadó 1 %-ának felajánlásával. Most, amikor majd a jövedelemadó bevallása ismét esedékes lesz, kérjük, gondoljanak azokra a jó célokra, amelyekkel alapítványunk a közjó munkálását a Sárospataki Református Egyházközség tevékenységét segíti.

Köszönettel: a Kuratórium

.

 

Alapítványi ebédosztás rászorulóknak

Január 30-án, szombaton a Sárospataki Református Egyházért Alapítvány támogatásával jutott meleg ebéd mintegy száz embernek. Hála van bennünk azért, mert mindig vannak jószándékú emberek, akik értik a Bibliának azt a titkát, hogy nincs kevesebbünk akkor, hogyha adunk abból, amink van. Isten mindig vissza szokta adni, ha valamit mások megsegítésére el tudunk engedni. Igaz, amit a Szentírásban olvasunk, hogy “kölcsön ád az Úrnak, aki kegyelmes a szegényhez” (Péld 19,17).

Köszönet mindazoknak, akiknek a hozzájárulásával megvalósulhatott az ebédosztás: adományozóknak és önkénteseinknek.

Önkénteseink előkészítik az ebédeltetést

.

Közös imádság

.

.

“Mindeddig megsegített minket az Úr.”
.

.

„Mindeddig megsegített minket az Úr!”  (1 Sámuel 7,12)

Az utóbbi években adta az Úr elénk többek közt ezt az igét, amely valahogy hangsúlyossá vált számunkra.

Így adatott a gondolat, s készült el a mellékelt, autóra elhelyezhető matrica azzal a szándékkal, hogy az ige olyanok számára is elérhető legyen, akik egyébként nem keresik azt, nem találkoznak vele. Egy helyen azt olvassuk s Szentírásban, hogy „Isten igéje élő és ható”, ezért biztos lesznek emberek, akiket megérint ez a matrica az üzenetével. A hátsó ablakra javasoljuk az elhelyezést valamely sarokba, hogy KRESZ szabályokba ne ütközzön, vagy pedig a fém felületre.

Alapítványunk megajándékozta gyülekezetünket ezzel az aprósággal, egyre több gyülekezeti tagunk autóján látható már a matrica, így egyfajta missziós küldetést is betöltve.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone