Konfirmáció gyermekek körében

.

Gyülekezetünkben a konfirmációra való felkészítés szeptember hónap folyamán kezdődik és konfirmáció vasárnapjáig tart. Vasárnaponként 9 órakor kezdődnek a foglalkozások, s a foglalkozás után konfirmandusaink részt vesznek a 10 órás istentiszteleten is. Ezt az egyházi kiadású naptárak szokták megjelölni, de honlapunkon is közzétesszük időben.

Azokat, akik Sárospatakon kereszteltették meg gyermeküket és a lakcímük azóta nem változott, levélben is értesítést küldünk a felkészítés kezdéséről. Akik nem itt kereszteltették meg gyermeküket, vagy lakcímük azóta megváltozott volna, ezúton kérjük, hogy figyeljék a honlapon megjelenő felhívást.

A 12. életévüket betöltött fiatalokat konfirmáljuk. Arra az ígéretre hagyatkozunk, amit a szülők gyermekül megkeresztelésekor Isten színe előtt tettek: “Ígéritek-e, hogy e gyermeket úgy nevelitek és neveltetitek, hogy annak idején ő maga, önként tegyen hitvallást a gyülekezet előtt? A felelet így hangzott: “Ígérjük.”

Mi, emberek szeretjük, ha Isten tartja az ígéreteit. Néha még számon is szoktuk kérni egyiket-másikat. Isten is szereti, ha mi, emberek tartjuk, amit megígértünk akár keresztelőkor, konfirmáció alkalmával, a házassági esküben vagy úrvacsoraosztás előtt.

Missziói küldetésünk része, hogy a szülők gyermekük keresztelőjekor tett ígéretének betöltésében segítsünk. Várjuk gyermekeiket, unokáikat konfirmandus csoportunkba.

Fénykép: Gombos Levente

.

Felnőtt konfirmáció

Akiknek az életéből kimaradt gyermekkorukban a konfirmáció, van lehetőségük felnőtt korukban pótolni. Akkor indítunk ilyen csoportot, ha összejön néhány erre vonatkozó igény. Általában szeptember-október táján indítjuk a csoportfoglalkozásokat olyan időpontban, amikor munka és család mellett megoldható.

Református hitünk legalapvetőbb tanításait vesszük sorra. A csoportfoglalkozások alkalmával van lehetőség arra, hogy a hitélettel kapcsolatos, időközben felmerülő kérdéseket megtárgyaljuk.

Ha valaki nincs megkeresztelve, a felnőtt konfirmációs oktatás végén kerülhet sor erre. Nem akadály tehát, ha valakit gyermekkorában nem kereszteltek meg.

Kérjük, a csoportfoglalkozások indulásával kapcsolatban figyelje honlapunkat vagy érdeklődjön elérhetőségeinken (Református Lelkészi Hivatal, 3950 Sárospatak, Kossuth Lajos út 18., Telefon: +36 47 311-213.  vagy refegyhaz.patak@gmailcom).

.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone