Egyéb alkalmak

Kedden

18 órai kezdettel a Rákóczi-házban (Rákóczi út 11.) Reformáció napja és pünkösd között minden második kedden 18 órai kezdettel presbiteri bibliaórát tartunk. Ezek pontos rendjét a szószéki hirdetésben közzétesszük.

.

Szerdán

17 órakor pünkösd és Reformáció napja (október 31.) között a templomi imateremben, Reformáció napja és pünkösd között pedig a Lorántffy-teremben (Kossuth Lajos út 18.)  gyülekezeti bibliaórát tartunk.

A nyári időszakban nem kötött textusok alapján hirdetjük az igét. Szeptember végétől az itt látható program szerint Az Úr imádságának magyarázata címmel tartjuk a bibliaórákat. .

.

Péntek

.

Imaóra 17 órakor pünkösdtől október 31-ig a templomi imateremben, október 31-től pünkösdig a Lorántffy-teremben (Kossuth Lajos út 18.).

.

.

.

Advent első vasárnapján

15 órakor a Mudrány Étteremben hagyományosan adventi szeretetvendégséget és bazárt rendezünk.  Az ezt megelőző hetekben szeretettel kérjük kérjük és várjuk a Lelkészi Hivatalban tombolatárgyak felajánlását. A részletekről a tárgyévben a maga idejében a szószéki hirdetésekből és a honlapon tájékozódhat.

DSC01643

.

Egyetemes Imahét

A keresztyén történelmi egyházak által megállapított időpontban. Az Egyetemes Imahét estéin 17 órai kezdettel a város területén lévő istentiszteletei helyeken gyülekeznek össze a hívek közös igehallgatásra, imádkozásra és éneklésre.  Ekkor a városban működő történelmi keresztyén felekezetek lelkészei és papjai szószéki közösségben vannak. A részletekről a tárgyévben a maga idejében a szószéki hirdetésekből és a honlapon tájékozódhat.

A Gyülekezeti élet menüpont alatt Ökumené címmel írást talál, amely a felekezetközi kapcsolatok rövid történetét mutatja be.

.

 

Református Bál

a Mudrány Étteremben szerveződik február hónapban. A bál bevétele jótékonysági célt szolgál. Az ezt megelőző hetekben szeretettel kérjük kérjük és várjuk a Lelkészi Hivatalban tombolatárgyak felajánlását. A megelőző hetekben a Lelkészi Hivatalban a belépőjegyek és a támogatójegyek megvásárolhatók. A részletekről a maga idejében a szószéki hirdetésekből és a honlapon tájékozódhat.

.

Menüpontunk almenüiben is talál néhány olyan eseményt, melyek gyülekezetünk egy-egy életképét mutatja be.

.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone