Húsvéti legátusunk volt

Plesa Boglárka

A húsvéti ünnepkörben Plesa Boglárka, a Sárospataki Református Hittudományi Egyetem negyedéves lelkészszakos hallgatója volt gyülekezetünkben legátus.

Kárpátalján, Ungváron született 2003-ban. Gyermekkorát Beregújfaluban töltötte, és itt végezte el az általános iskolát is. Ezután tanulmányait a Beregszászi Bethlen Gábor Gimnáziumban folytatta, majd a Nagyberegi Református Líceumban érettségizett. Kárpátaljai gyökerei, szülei hite és kitartása nagy hatással vannak hitére és elkötelezettségére a szolgálatban.

Konfirmációs igéjét a Jelenések könyvének 2. fejezetéből kapta: „Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját.” Ezután sokszor forgatta szívében, mit is jelenthet ez a hűség az ő életére nézve. Szembesült azzal a dilemmával, hogy elég bátor-e ahhoz, hogy túllépjen a saját félelmein. De Isten nem hagyta válasz nélkül, és kétségeire így felelt:  „Megnyugtat téged, ha az orcám megy veled?” (2Móz 33, 14)

Ezen ige bizonyosságával kezdte el teológiai tanulmányait 2020 szeptemberében Sárospatakon. Ezen ige biztatásával merült el a Krisztus hűségében, azzal a bizonyossággal, hogy őt a Krisztus teszi alkalmassá a szolgálatra.

Kívánjuk felkészülésére Urunk áldását!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone