Új segédlelkészünk: Kaposi Lili

.

Augusztus 18-án, az új kenyérért való hálaadáskor köszönt el tőlünk korábbi beosztott lelkészünk, Molnár Zsolt. Örömmel jelentjük honlapunk olvasóinak, hogy ismét köszönthetünk körünkben egy ifjú lelkészjelöltet, Kaposi Lilit, a Sárospataki Református Hittudományi Egyetem hallgatóját.

Bátonyterenyén nőtt fel, a gimnáziumot pedig Salgótarjánban végezte. Tizennégy évesen jutott hitre. Szolgálatát a zene nyelvén keresztül is szeretettel végzi, az évek alatt több hangszeren megtanult játszani. Mindemellett gyermekek körében is örömmel végzi a rábízott feladatokat. A nyári gyülekezeti gyermektáborban már találkozhattunk is vele, énektanítással járult hozzá a táborban végzett munkához, de azóta szép énekhangjával temetéseken is vezette a gyülekezet énekét.

2018 őszén kapott elhívást a lelkészi szolgálatra. Istenhez fordult és az Ő vezetését kérte az életére. Sok-sok imádkozással teli időszak után Krisztus, Jeremiás elhívásával jelentette ki teljesen az Ő akaratát:
„Az Úr pedig mondta nékem: Ne mondd ezt: Ifjú vagyok én, hanem menj mindazokhoz, akikhez küldelek téged, és beszéld mindazt, amit parancsolok néked! Ne félj tőlük, mert én veled vagyok, hogy megszabadítsalak téged! – mond az Úr” (Jeremiás 1,7-8).

Már múlt év karácsonyán is szolgált közöttünk legátusként. Kinevezését a héten vette át az egyházkerület püspökétől. A Rákóczi út 11. szám alatti segédlelkész lakást már el is foglalta. Kérjük a gyülekezetet, fogadja szeretettel Kaposi Lili szolgálatát. Kívánjuk, érezze jól magát gyülekezetünkben. Legyen áldás itt végzendő munkáján!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone