Gyülekezeti gyermek- és ifjúsági tábor

Június 27 – július 1. között tartottuk gyülekezeti gyermek- és ifjúsági táborunkat 65 résztvevővel. Közöttük 15 gyermek Kárpátaljáról, 3 gyermek Partiumból (Szatmárnémetiből) érkezett három kísérővel. Témája: RendezŐ a családban. A bibliai Jákób és Ézsau családtörténete alapján a napi témák: 1. Őseink és én – Az Ő alkotása vagyunk 2. Sérelmek a családban 3. Menekülés a családból 4. Otthonra találás 5. A kapcsolatok meggyógyítása. Az alábbi felvételek a teljesség igénye nélkül pillanatképet adnak a tábor hangulatáról.

.

 

A zászló egész héten emlékezetben tartotta a témákat és a hét vezérigéjét: “Mert én veled vagyok és megőrizlek téged, akárhova mégy, és visszahozlak erre a földre” (1Móz 28,15).

.

A tábor zászlója és ifjú alkotója.

.

A munkatársak sora – délelőtt korcsoportonként, délután tematikus kreatív körökben foglalkoztak a gyermekekkel.

.

Reggelenként közös énekléssel kezdtük a napot gitár, zongora és ritmushangszerek kíséretében, majd a gyermeksereg együtt hallgatta meg a bibliai tanítást.

.

Így is lehet figyelni és fogadni az Igét.

.

Gyermekek szolgálnak gyermekeknek. A nap témája állatmese epizódokba ágyazva.

.

A kárpátaljai fiatalok koszorúja. Reméljük, közöttünk egy kicsit feledni tudták a légi riadók hangját, és enyhültek a háború-okozta megrázkódtatásaik.

.

Eljöttek hozzánk a tűzoltók. A gyermekek kívül-belül, alul-fölül megnézhették, hogy működik egy igazi tűzoltó autó. A kislányokat is érdekelte. Hasonlóan érdekesnek találták másik szabadidős programunkat, az Iskolamúzeumot és a Nagykönyvtárat is.

.

A nagyok a templom karzatán “tanácskoztak”, de szabadtéri bázist is kialakítottak maguknak a templomkertben a gesztenyefa alatt.

.

Az óvodások a templomi “Mocorgóban” tevékenykedtek. Ott tartották ebéd utáni csendespihenőjüket is, amit még a nagyok is “irigyeltek” tőlük.

.

A gyermekek táborzáró szolgálata pénteken délután a templomban zajlott szülők, családtagok, gyülekezeti tagok előtt.

.

41 db madáretető készült a hét folyamán.

.

A Sárospatak határában működő szarvasmarha telepre ellátogattunk, ahol friss hideg tejet bőséggel és jóízűen ittak a gyermekek. Jákób is ivott kecsketejet, amikor a nyájat gondozta…

.

Az uzsonnát hagyományainkhoz híven a templomlépcsőn fogyasztották el.

.

A tízórai és az ebéd a templomkertben épült szabadtéri kemencés kiülőben készült, és itt, valamint a parókia teraszán fogyasztották el a gyermekek. A konyhai munka éppúgy gyülekezeti tagjaink összefogásával valósulhatott meg, mint a gyermekek tanítása és foglalkoztatása. Sokféle háttérszolgálat tette lehetővé a gyermekek felhőtlen időtöltését.

.

Párakaput kaptunk. Bármikor bekapcsolhatták a gyermekek. Mindemellett – kép hiányában csak megjegyezzük, hogy – a városnéző kisvonat szellős hűvösét is élvezhették.

.

A szabadidős foglalkozások között legnépszerűbbek a vizesjátékok voltak. A rekkenő hőségben felüdülést jelentett a pancsolás lehetősége több napon keresztül.

.

A víz örömet okoz korhatár nélkül.

.

.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone